Home  |   Sitemap  |   E-mail

Brandarispers
Putterstraat 18
5256 AN Heusden

T 0416 661414
E info@brandarispers.nl

Lezingen

Algemene informatie lezingen

Brandarispers wil kennis delen. Dit doen we door middel van publicaties, het uitgeven van boeken en het geven van lezingen. Brandarispers organiseert zelf geen lezingen maar is beschikbaar als spreker. De lezingen zijn onder andere geschikt voor heemkundekringen, historische verenigingen, vrouwenorganisaties, ouderenbonden, burgemeesterskringen, culturele organisaties, bibliotheken, musea etc. Indien mogelijk geven we een regionale,locale inkleuring aan de lezing.
* De lezingen worden gegeven door onderzoeksjournalist Hans van den Eeden. Hij presenteert zich op een toegankelijke wijze en ondersteunt zijn lezingen met fraai beeld materiaal en spraakmakende anekdotes.
* De lezing duurt 2 x 45 minuten; aanpassing hiervan is na overleg mogelijk.
* Voor een beamer en laptop zorgen we zelf. We zouden het fijn vinden als u voor een scherm en een geluidsinstallatie zorgt. Mocht dat problemen geven, nemen we deze zelf mee. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
* Gebleken is, dat de lezingen zich uitermate goed lenen om extra publiciteit aan uw organisatie te geven. Op verzoek sturen we u gegevens voor een uitnodiging, een persbericht en beeldmateriaal in hoge resolutie toe.
*Als uw organisatie te klein is is samenwerking met verwante organisaties en verenigingen aan te bevelen.
Indien gewenst kunnen wij bemiddelen bij een combinatie met een passend muzikaal optreden. Hieraan zijn kosten verbonden.

KOSTEN
De kosten voor de lezing kunt u opvragen. De opbrengst van de lezingen wordt weer besteed aan het ontwikkelen van nieuwe lezingen. Nadere informatie: rechtstreeks bij Hans van den Eeden: hvdeeden@home.nl of 0416 661414.

Over Hans van den Eeden
Hans van den Eeden (Breda, 1947) is onderzoeksjournalist en woont in Heusden-vesting. Hij begon zijn schrijfcarrière bij het Weekblad De Groene Amsterdammer. Van den Eeden schrijft in verschillende magazines en tijdschriften over onder andere zijn passie: cultuurhistorie. Tevens schrijft hij voor het Brabants Dagblad. Hij heeft verschillende boeken over cultuurhistorie op zijn naam staan.
Voorbeelden zijn: Heusden tussen wallen en grachten, De Rode en Witte Wijk in Waalwijk en Maria van Heusden, tegen de stroom in. Hij was mede-auteur van het boek Bijzonder Bokhoven, Tussen Haai en Klaai en De Boer op. Zijn boek Leve de Koning, Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland oogst veel waardering. Spraakmakend zijn de verhalen over Noord-Brabant die hij voor het boek Le Grand Tour schreef. Dit boek werd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Hoge School Avans uitgegeven. In het boek Groeten uit Oudheusden legt hij een relatie tussen verleden, heden en toekomst van dit dorp. In zijn laatste boek gaat hij in op het leven en werken van de politicus Willem Passtoors. In het boek maakt de lezer kennis met deze katholieke sociale voorvechter. Passtoors wordt door Van den Eeden geplaatst binnen de context van de overgang tussen de negentiende en twintigste eeuw. Werkt thans aan een boek over Lodewijkskerkjes en de vesting Heusden.

Aanbod lezingen

Lezing 1: Zuiderwaterlinie onder vuur
Lezing 2: De Brabantse ijzeren eeuw
Lezing 3: Keurig, kwiek en katholiek
Lezing 4: Heftige vrouwen: van 'ons Jet tot ons Zus'
Lezing 5: Lodewijk Napoleon op reis door Brabant
Lezing 6: Lodewijkskerkjes: verleden, heden en toekomst
Lezing 7: Koning Lodewijk Napoleon: Vorst tussen twee werelden
Lezing 8: Bloed, zweet en tranen bij het graven van de Bergsche Maas
Lezing 9: 'Ora et Labora': over Brabantse abdijen en kloostersDownload Lezingen (PDF)


 


Home  |  Diensten  |  Portfolio  |  Lezingen  |  Projecten  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Sitemap