Home  |   Sitemap  |   E-mail

Brandarispers
Putterstraat 18
5256 AN Heusden

T 0416 661414
E info@brandarispers.nl

Diensten

Wat doet Brandarispers?
Het verzorgen van journalistieke en tekstproducties voor bladen, bedrijven en instellingen.
Naast redactioneel werk voor “de bladen” schrijven we boeken over met name cultuur- en cultuurhistorie en educatie.Ook geven we deze boeken uit.
Onze aard is bescheiden. De publieke waardering voor onze producties motiveert ons sterk.
We zijn gewend om met deadlines te werken. Als het moet staat een verslag van een bijeenkomst of    een recensie van een muziekuitvoering de volgende dag in de krant.
Ons bureau is gevestigd in het vestingplaatsje Heusden aan de Maas bij Den Bosch. Vanuit deze centraal gelegen locatie is Nederland goed te bereiken.
In onze artikelen is het evenwicht tussen tekst en beeld belangrijk. Graag geven we hierbij advies. We werken samen met accurate persfotografen. Als het moet kan dezelfde dag een foto  worden gemaakt en geleverd. De foto’s zijn kwalitatief uitstekend en betaalbaar.

Onze speciale belangstelling gaat uit naar de volgende thema’s:

Human interest
Kunst- en cultuur
Recensies van cultuuruitingen
Cultuurhistorie
Architectuur
Maatschappelijke thema’s
Recreatie en toerisme
Politiek op lokaal, provinciaal en landelijk niveau
Reportages, verslagen
Onderwijs

Ook in de verschillende journalistieke vormen zijn we van verschillende markten thuis. We maken gebruik van verschillende journalistieke vormen. Voorbeelden zijn:

Nieuwsverhalen
Reportages
Achtergrondverhalen
Recensies ( kunst, theater, muziek en film)
Interviews
Columns
Commentaren

Tarieven
In verband met beperkte overheadkosten zijn we in staat om onze tarieven laag te houden. We sturen graag een offerte toe. Voor de meeste producties wordt geen BTW in rekening gebracht.

Waarom de  naam “Brandaris”?
Het verhaal achter vuurtoren De Brandaris van Terschelling spreekt tot de verbeelding. Brandaris verwijst naar de Ierse abt Sint Brandaan. Hij maakte in de middeleeuwen een zeereis. Als baken werd op Terschelling een kapel, genoemd naar deze abt, gebouwd. Op deze plaats werd later de huidige vuurtoren gerealiseerd. Brandaris verwijst met haar eerste drie letters “BRA” :naar de provincie BRAbant.  Hier is onze basis gelegen. Het verhaal achter de vuurtoren verwijst naar de historie. Om het heden beter te kunnen begrijpen is reflectie op het verleden van belang. Dat komt vaak in onze producties tot uiting. En net als de sterke straal van de vuurtoren zoemen we in op bepaalde situaties en gebeurtenissen.

 


Home  |  Diensten  |  Portfolio  |  Lezingen  |  Projecten  |  Actueel  |  Links  |  Contact  |  Sitemap